Er is een nieuwe 'intelligente' testbeha op komst. Deze beha moet wetenschappers helpen om betere draagbare beha's te maken die de borsten tijdens het joggen wél echt goed ondersteunen.

De huidige testbeha's bevatten volgens de onderzoekers veel te stugge sensoren. De sensoren moeten de beweging van de borsten meten, maar dat gaat niet goed. Want de onbuigzame sensoren hebben teveel invloed op de manier waarop de beha beweegt. Daardoor is de uitkomst eigenlijk onbruikbaar. Met de nieuwe sensoren zouden fabrikanten de invloed van de cup en de bandjes beter kunnen nagaan, waardoor de sportbeha's verbeterd kunnen worden.

Uit het onderzoek blijkt dat borsten tijdens het joggen een ongecontroleerde achtvormige beweging maken. Borsten bewegen ongeveer zeven centimeter per stap ten opzichte van het lichaam. Een borst weegt gemiddeld tweehonderd tot driehonderd gram, dus deze beweging kan vrij pijnlijk zijn. Ook kunnen de ondersteunende huid en de weefsels blijvend uitrekken. Hierdoor gaan de borsten doorhangen. Betere sportbeha's kunnen dit voorkomen.