WAHINGTON - Het jaarlijks aantal nieuwe besmettingen met het virus dat aids kan veroorzaken ligt in de Verenigde Staten 20 tot 50 procent hoger dan eerder werd aangenomen.

Het officiële Centrum voor Ziektebeheersing en -preventie (CDC) heeft nieuwe statistieken klaar liggen volgens de Wall Street Journal en de Washington Post van zaterdag. Daarin wordt aangenomen dat het aantal nieuwe infecties 55.000 tot 60.000 per jaar zal zijn en niet de 40.000 die eerder werden aangenomen.

Publicatie

De nieuwe raming is echter nog niet voor publicatie en aan nadere studie onderhevig, aldus CDC-afdelingsdirecteur Robert Janssen. Ze wordt volgend jaar door het CDC gepubliceerd.

De opwaartse raming van het aantal nieuwe gevallen trekt de bestrijding van hiv/aids in de VS ernstig in twijfel, vindt de Wall Street Journal. Het was de bedoeling in 2001 om voor 2005 het aantal nieuwe gevallen van 40.000 tot 20.000 per jaar te halveren. Volgens Janssen zijn er niet voldoende middelen vrijgemaakt om dat te verwezenlijken.