Kruiden goed voor omega-3

Een snufje oregano of rozemarijn toevoegen aan producten zorgt ervoor dat de gezonde omega-3 vetzuren in die producten langer houdbaar zijn. Omega-3 blijft normaal gesproken niet lang goed.

Deze ontdekking van Amerikaanse onderzoekers kan ertoe leiden dat in de toekomst in meer producten omega-3 vetzuren zitten. Deze zuren zijn erg gezond, onder meer voor de hersenen en de ogen.

Tot nu toe hebben voedingsfabrikanten moeite om omega-3 toe te voegen aan producten, omdat deze vetzuren snel 'verdwijnen' (oxideren). Met oregano en rozemarijn erbij lijkt dit niet te gebeuren.

Bij verhitting van visolie, boordevol omega-3, gingen de goede vetzuren voor een groot deel in rook op. Toen de onderzoekers er rozemarijn en oregano aan toevoegden, bleek dat de omega-3 in grote hoeveelheden in de olie bleef zitten.

Volgens de onderzoekers is voor het conserveren van voedingsmiddelen het toevoegen van rozemarijn geschikter, maar bij het bakken op hoge temperaturen kan beter oregano worden gebruikt.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie