Meer rokers lieten een dag sigaretten staan

Meer mensen hebben op 6 november niet gerookt in het kader van 'Rokers verdienen een belonging'. Rokers die deelnamen mochten 24 uur geen sigaret opsteken.

Dit jaar deden 9500 rokers mee aan de actie. Ruim 5500 mensen vulden na 6 november de vragenlijst in. Vorig jaar rookte 79 procent van de geregistreerde deelnemers een dag echt niet, dit jaar was dat aantal 97 procent. Ook waren er dit jaar meer rokers bekend met de actie: 47 procent van de volwassenen was ervan op de hoogte.  

De actie vindt elk jaar plaats om mensen te laten stoppen met roken. Rokers die zich inschreven op een speciale website, kregen een beloning als zij niet zouden roken. Na de rookvrije dag moesten zij een vragenlijst invullen en aan de hand daarvan werd bepaald wie in aanmerking kwam voor een cadeautje. De meesten kregen een tijdschrift naar keuze, één deelneemster won een LCD-televisie.

De 'Rokers verdienen een beloning'-dag is een initiatief van Stivoro, de stichting die zich bezighoudt met voorlichting over stoppen met roken.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie