Lange mensen zijn gelukkiger

Lange mensen voelen zich geestelijk en lichamelijk gezonder dan mensen die klein van stuk zijn. Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna 15.000 Engelsen.

De gezondheid van de vrijwilligers in het onderzoek werd gemeten met vragen over bewegen, pijntjes en angsten. Het blijkt dat mensen in de kortste categorie (vrouwen kleiner dan 151 centimeter en mannen kleiner dan 162 centimeter) aanmerkelijk lager scoren in kwaliteit van leven dan mensen van de gemiddelde lengte. De gemiddelde lengte in dit onderzoek is 161 centimeter voor vrouwen en 175 centimeter voor mannen.

De onderzoekers denken dat mensen zich gezonder voelen als ze een paar centimeter aan hun lengte kunnen toevoegen. Experts vinden daarom dat kinderen met groeiproblemen een groeihormoonbehandeling moeten ondergaan om problemen in de toekomst te voorkomen. Professor Gary Butler in The Scotsman: "Je kunt inderdaad niets meer aan je lengte doen als je eenmaal volwassen bent, maar er zijn natuurlijk wel morele bezwaren tegen zo'n hormoonbehandeling."

The Scotsman

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie