Liever geen eitjes invriezen

Veel vrouwen willen hun eitjes laten invriezen omdat ze er nog niet klaar voor zijn om kinderen te krijgen. Een groep Amerikaanse specialisten meent dat zij hiervoor geen toestemming mogen krijgen, want er is geen bewijs dat dit een goede keus is.

De vrouwen betalen voor het invriezen van hun eitjes en zien dit als een soort verzekeringspolis. Als ze de leeftijd van 35 bereiken, neemt de vruchtbaarheid namelijk af. Als de vrouwen dan nog geen vaste relatie hebben, zijn ze in ieder geval zeker van gezonde eitjes.

De specialisten benadrukken dat de vrouwen hier helemaal niet zeker van kunnen zijn. Er is nog geen bewijs dat de vaak zware procedures daadwerkelijk tot zwangerschap zullen leiden. Met de snelle verbeteringen van de IVF behandelingen, is het beter om de eitjes gewoon te laten zitten waar ze zitten. In de toekomst hebben vrouwen een betere kans om zwanger te raken met verse eitjes die wat ouder zijn, dan met eitjes die op een jongere leeftijd ingevroren zijn.

Voor sommige vrouwen is het invriezen wel een goede optie is. Dit zijn vrouwen die een medische behandeling moeten ondergaan, zoals chemotherapie. De kans dat deze behandelingen de vruchtbaarheid aantasten is namelijk erg groot.

Bron: Guardian

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie