'Hoogopgeleide werkende vrouw kampt met stress'

Hoopopgeleide, werkende vrouwen van vijftig jaar en ouder lopen een groot risico op stressklachten zoals een burn-out. Door hun werk ervaart meer dan een derde van deze vrouwen een te grote psychische belasting.

Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau SKB. Naarmate de werkende vrouwen ouder worden, neemt de vermoeidheid flink toe. Op 58-jarige leeftijd heeft 40 procent van de vrouwen met een baan last van stress.

Arbeidspsycholoog Louise Boelens, die aan het onderzoek werkte, vindt dit een schrikbarende uitkomst. "Het blijft een grote vraag waarom juist deze hoogopgeleide vrouwen zo'n hoge prijs betalen. Hoogopgeleide mannen maken immers net zulke lange, zo niet langere werkdagen,'' zei Boelens in Trouw.

Boelens denkt dat de grotere vermoeidheid te verklaren is doordat bij vrouwen het spanningsveld tussen tijd investeren in werk en gezin eerder gaat wringen. Ook werken vrouwen meer in sectoren waar werk een grote emotionele belasting met zich mee brengt, zoals de zorg en het onderwijs.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie