Gebruiksklaar voedsel tegen kindersterfte

Artsen Zonder Grenzen heeft een oproep gedaan om meer 'ready-to-use food' (RUF, voedzaam en gebruiksklaar voedsel) uit te delen in derde wereldlanden. Ze denken dat de hoge kindersterfte hiermee sneller kan worden teruggedrongen.

De huidige richtlijn is dat RUF vooral aan ernstig ondervoede kinderen gegeven wordt. Artsen zonder Grenzen vindt dat veel te beperkt. De huidige voedselhulp voor alle kinderen is wel gericht op hongerbestrijding, maar niet op ondervoeding. De kinderen krijgen nu te weinig vitaminen en voedingsstoffen binnen. Hun weerstand is daardoor niet in staat om ziekten af te weren. Daardoor is de kindersterfte onnodig hoog.

Het speciale kant en klare voedsel is een pasta op basis van onder meer pinda’s. Het is verpakt in individuele porties en bevat alle nodige voedingsstoffen, vitamines en mineralen die een jong kind nodig heeft. Gebruiksklare voeding bevat melkpoeder, suikers en plantaardige vetten. Het kan ter plaatse geproduceerd en opgeslagen worden en gemakkelijk vervoerd worden, zelfs in landen met een warm klimaat.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie