Vriezer- en blikgroenten óók gezond

Groenten uit de vriezer en uit blik bevatten een grote hoeveelheid vitaminen. Net als verse groenten zijn ze dus een goede bron van voedingsstoffen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Technologisch Adviescentrum voor de Groenteverwerkende Sector.

Deze diepvries- en blikgroenten hebben daarbij ook nog het voordeel dat de afname van het vitaminegehalte veel lager is dan bij verse groenten. Voorheen dachten mensen altijd dat ingevroren en ingeblikte groenten geen of weinig vitaminen bevatten, en dus niet gezond waren, maar nu blijkt dus uit onderzoek dat dit niet het geval is.

Blancheren, invriezen, inblikken, ontdooien en bereiden leiden tot een verlies aan vitaminen. Maar doordat dit proces snel na de oogst plaatsvindt, valt de grootte van het verlies wel mee. Verse, onbewerkte groenten liggen vaak pas na drie tot zeven dagen opslag in de supermarkt, terwijl de groenten voor diepvries en blik al op de dag van de oogst verwerkt worden.

Om vitaminen binnen te krijgen, kunnen consumenten dus gerust diepvries- en blikgroenten gebruiken. Consumenten eten nu te weinig groenten, ook al weten ze dat groenten gezond zijn. Dit komt voornamelijk door tijdgebrek, beschikbaarheid van groentesoorten en onvoldoende kennis om groenten klaar te maken.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie