Geld motiveert mensen om af te vallen

CHAPEL HILL - Geld motiveert mensen om af te vallen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van North Carolina, schrijft USA Today dinsdag.

Werknemers met overgewicht die geld kregen aangeboden om af te vallen verloren meer gewicht, dan degenen die geen geld kregen aangeboden.

Lichaamsgewicht

Ruim tweehonderd werknemers met overgewicht of obesitas deden mee aan het onderzoek. Een derde van hen kreeg geen geld om af te vallen, een derde kreeg vijf euro voor iedere 1 procent afname in lichaamsgewicht en een derde kreeg tien euro per 1 procent die ze afvielen. De deelnemers kregen geen dieet voorgeschreven.

Na drie maanden bleek dat degenen die geen geld ontvingen om af te vallen gemiddeld twee pondjes kwijt waren. De groep van 5 euro viel gemiddeld drie pond af en de groep die een tientje kreeg had gemiddeld 5 procent van hun gewicht verloren.

Gezondheid

Dat is een hoeveelheid die de gezondheid van zwaarlijvigen of mensen met overgewicht ten goede komt. De bevindingen werden gepubliceerd in het septembernummer van het Journal of Occupational and Environmental Medicine.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie