Zin in junk food is erfelijk

Moeders die junk food eten tijdens de zwangerschap, brengen deze eetgewoonte mogelijk over op hun ongeboren baby. Dit blijkt uit Brits onderzoek met ratten.

Het 'eten voor twee' blijkt geen goede reden te zijn om te mogen zondigen aan vette en zoete hapjes. Als zwangere ratten een dieet krijgen van koekjes, chips en snoepjes, dan zullen hun baby's later ook ongezonder eten. De onderzoekers van het Britse Royal Veterinary College zeggen dat eetgedrag bij ratten 'geprogrammeerd' wordt in de baarmoeder. Dit heeft waarschijnlijk te maken met stofjes in de hersenen die vrij komen bij het eten van fast food. Deze veranderen de hersenen van de foetus op zo'n manier dat zij als kind meer en ongezonder willen eten.

In the British Journal of Nutrition halen de onderzoekers het belang aan van uitgebalanceerde voeding voor aankomende moeders. Blijkbaar is het niet vroeg genoeg om in te grijpen op scholen, maar moet gezond eetgedrag aangeleerd worden voor de geboorte en tijdens de periode van borstvoeding.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie