Een nieuwe medische ingreep kan een oplossing bieden voor mensen die teveel zweten. Zweetklieren in de oksel worden weggezogen met een zuigtechniek die lijkt op liposuctie. Het zweten verminderd hierdoor. Dit blijkt na onderzoek bij 51 patiënten.

Met warm weer houdt niemand van ons zijn oksels droog, maar mensen die lijden aan focale hyperhidrosis zweten altijd veel. Volgens Dr. Falk G. Bechara van de Duitse Ruhr Universiteit Bochum kan dit zorgen voor 'serieuze emotionele en sociale problemen'. Dit schrijft hij in het tijdschrift Journal of the American Academy of Dermatology.

In totaal werden er bij 51 patiënten zweetklieren weggehaald in hun oksels. Dit gebeurt met het inbrengen van een canule die geen vet wegzuigt, zoals dat gebeurt bij liposuctie, maar zweetklieren. Negen maanden na de ingreep gaf 78,4 procent van de patiënten aan erg blij te zijn met de ingreep. Meer dan de helft van hen transpireerde nog maar een kwart zoveel als voor de ingreep. En voor nog eens dertien mensen was de hoeveelheid zweet met de helft verminderd.