Het vervoer van ouderen, zieken en gehandicapten is van beroerde kwaliteit. Patiënten klagen steen en been en gemeenten verbreken contracten met vervoerders. Ook verzekeraars maken zich grote zorgen, schrijft dagblad Trouw.

Veel ziekenvervoerders komen hun verplichtingen niet na. Chauffeurs weten vaak de weg niet, komen veel te laat of zelfs helemaal niet opdagen, waardoor patiënten afspraken missen. Dat brengt naast een hoop administratieve rompslomp ook een extra kosten met zich mee die vaak op het bord van de zieke belanden.

De gemeente Den Haag verbrak eerder dit jaar al het contract met vervoerder Haagdam BV omdat het bedrijf slecht presteerde. In Almere ligt inmiddels een vernietigend rapport over het bedrijf Personen- en Zorgvervoer Nederland op tafel. Zorgverzekeraar Agis blijft ondertussen Connexxion op de vingers tikken omdat ook de prestaties van dat bedrijf te wensen over laten.

De ziekenvervoerders verweren zich met de mededeling dat 'de smalle financiële marges' en 'het toenemende aantal klanten' het onmogelijk maken om alle ouderen, gehandicapten en zieken op tijd van A naar B te krijgen.