Mediapersoonlijkheid Henk Bres gaat toch niet de Haagse gemeenteraad in. De Hagenees werd met ruim 1800 voorkeursstemmen gekozen voor de PVV.

Volgens de partij heeft Bres zelf besloten dat hij geen raadslid wil worden.

Hij zal wel fractievertegenwoordiger zijn tijdens commissievergaderingen over onderwerpen die "hij en zijn achterban" belangrijk vinden zoals veiligheid. "Onderwerpen waar hij geen kaas van heeft gegeten" laat hij aan de nummer 2 op de lijst, Willie Dille, stelt de partij in een verklaring aan Omroep West.

Bres wordt op 19 april geïnstalleerd als fractievertegenwoordiger. De PVV verloor bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag drie van haar vijf raadszetels.

Zowel Bres als de PVV waren maandagmiddag niet voor commentaar bereikbaar.

Het oud-jurylid van VARA-programma Het Lagerhuis kreeg de meeste persoonlijke voorkeursstemmen bij de Haagse gemeenteraadsverkiezingen. Onder meer PVV-leider Geert Wilders stemde op Bres.

De Haagse coryfee gaf afgelopen vrijdag nog aan dat hij wél de Haagse raad in zou gaan en zijn ongezouten mening zou gaan geven. In een interview met Omroep West liet hij weten dat hij niet van plan was stukken voor de raadsvergaderingen te gaan lezen want "het gaat niet om de cijfertjes maar om wat er gebeurt".

Aad Mansveld-stadion

Bres zegt dat hij onder meer een blijf-van-mijn-lijf-huis voor dieren in Den Haag wil gaan openen. Ook wil hij dat het stadion van ADO Den Haag wordt omgedoopt tot Aad Mansveld-stadion.

De PVV-politicus opende vorige week de aanval op burgemeester Pauline Krikke omdat deze niet stond te springen om de Sinterklaasintocht naar Den Haag te halen. Daarmee zou zij niet het geluid van "de Hagenees" vertegenwoordigen, stelde Bres.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!