Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Sparen leuk vinden helpt spaargedrag meer dan sparen belangrijk vinden'

Sparen leuk vinden is belangrijker bij het spaargedrag van mensen dan sparen belangrijk vinden, concludeert Rabobank zaterdag in eigen onderzoek onder bijna twaalfduizend klanten van de bank.
Door NU.nl

Rabobank concludeert dat sparen leuk vinden en spaargeld belangrijk vinden allebei de kans vergroten dat iemand meer spaargeld heeft. Wie echter plezier heeft in sparen, heeft vaker ook nog ander vermogen, zoals beleggingen of een tweede huis.

De kans is bovendien kleiner dat mensen die sparen leuk vinden zich niet aan hun intentie houden om geld opzij te leggen: ze geven minder vaak aan dat zij elke maand toch te veel geld uitgeven.

Van de ondervraagden zegt 94 procent het hebben van spaargeld belangrijk te vinden. Onder de mensen met meer dan 10.000 euro aan spaargeld, zegt 74 procent sparen leuk te vinden. Mensen zonder spaargeld vinden in 54 procent van de gevallen sparen leuk.

Opvallend is dat mensen met meer dan 10.000 euro aan spaargeld het minder leuk vinden om geld uit te geven dan om te sparen. Slechts 51 procent van de ondervraagden met spaargeld zegt geld uitgeven leuk te vinden. Van de mensen zonder spaargeld zegt 59 procent geld uitgeven leuk te vinden.


Lees meer over:

GeldEconomie

Aanbevolen artikelen