Op de laatste dag waarop ze nog verzilverd kunnen worden, zijn er nog 1,2 miljard Air Miles die dreigen te vervallen. Dat meldt een woordvoerder van Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Air Miles, vrijdag.

Per 1 december vervallen alle met het Nederlandse programma gespaarde Air Miles die ouder dan vijf jaar zijn. Een jaar geleden dreigde dit nog te gebeuren bij 5,2 miljard Air Miles. "Het afgelopen jaar hebben we er heel actief over gecommuniceerd. Inmiddels zijn er meer dan vier miljard ingeleverd", aldus de woordvoerder.

De 1,2 miljard die nu nog openstaan, vormen volgens de zegsman minder dan 1 procent van het totaal aantal uitgegeven Air Miles. Veel Air Miles zijn naar goede doelen gegaan, zegt hij.

Hoeveel Air Miles er nu uiteindelijk echt komen te vervallen, wordt begin volgende week duidelijk. "Er zijn nog best veel mensen die bepaalde zaken bijvoorbeeld via e-mail hebben aangekaart, zoals dingen die ze niet geregeld krijgen", legt de woordvoerder uit.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!