Achmea verwacht aan klanten ruim 100 miljoen euro uit te keren voor de schade die de twee stormen van afgelopen januari hebben aangericht. Dit is inclusief de schades die de agrarische sector heeft geleden.

Dat meldt Achmea woensdag na een inventarisatie van het aantal schademeldingen. Bijna de helft van alle particuliere claims is online ingediend.

De eerste storm van 3 januari richtte vooral schade aan in de provincies Noord-Holland, Friesland en Flevoland. De tweede storm van 18 januari trof met name de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en daarnaast het IJsselmeergebied. 

62.000 meldingen

In totaal kwamen bij onder meer Centraal Beheer, FBTO en Interpolis 62.000 schademeldingen van particuliere klanten binnen.

De tweede storm betrof een uitzonderlijk zware storm met windstoten van meer dan 120 kilometer per uur. Doordat de storm het binnenland vol heeft geraakt, is het totaal aantal gedupeerde klanten aanzienlijk opgelopen.

De schade bij beide stormen werd met name veroorzaakt door afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen. Ook waaiden schuttingen kapot en ontstond er schade aan huizen, bedrijfspanden, auto's en tuinen.

De zware storm in Nederland samengevat van uur tot uur
152
De zware storm in Nederland samengevat van uur tot uur