Steeds meer mensen betalen met hun smartphone. Zo'n 320.000 mensen hebben al een speciale betaalapp op hun telefoon waarmee contactloos kan worden betaald op dezelfde manier als dat kan met een pinpas.

Dit mobiel betalen werkt alleen bij moderne Android-telefoons. Momenteel zijn er zeven banken die deze dienst aanbieden. Dat bevestigt Betaalvereniging Nederland (BN) na berichtgeving van Tweakers.

BN verwacht dat het aantal gebruikers nog dit jaar boven de 400.000 uitkomt. Begin dit jaar lag het aantal gebruikers nog onder de 150.000. De vereniging verklaart de stijging doordat meer banken deze diensten zijn gaan aanbieden.

ING was de eerste, daarna volgden ABN Amro, Volksbank (SNS, ASN, Regiobank) en recent heeft de Rabobank een nieuwe betaalapp uitgebracht waarmee contactloos betaald kan worden. Rabobank lanceerde eerder een app waarmee met een beperkt aantal toestellen mobiel betaald kon worden.

Deze maand is de vereniging samen met de deelnemende banken een campagne gestart om het mobiel betalen te stimuleren. De dienst werkt niet met iPhones.