De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in de eerste helft van dit jaar flink gestegen. Volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA was sprake van de sterkste groei in twaalf jaar.

Vliegen is momenteel extra populair vanwege gunstige economische omstandigheden en de relatief lage prijzen voor een ticket.

Passagiers legden bij elkaar 7,9 procent meer kilometers af in het vliegtuig dan een jaar eerder. In de maand juni ging het om een plus van 7,8 procent.

Vliegtuigen zaten daarbij voller dan ooit in een eerste jaarhelft. Volgens IATA was door de bank genomen 80,7 procent van de stoelen bezet.

Ook voor de huidige vakantieperiode is de brancheorganisatie optimistisch gestemd. IATA-baas en voormalig Air France-KLM-topman Alexandre de Juniac waarschuwde wel dat luchthavens en maatschappijen wereldwijd moeite hebben met het verwerken van alle passagiersstromen.

Verder merkte hij op dat de lage ticketprijzen van tijdelijke aard zijn. Als de kosten voor de branche stijgen, zullen de prijzen waarschijnlijk weer wat oplopen.