Bijna drie kwart Nederlanders tevreden over financiële situatie

Bijna drie kwart (73 procent) van de Nederlanders van achttien jaar of ouder was in 2016 tevreden over de eigen financiële situatie.

Bovendien had 47 procent geen zorgen over de financiële toekomst, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend.

Daarmee waren Nederlanders vorig jaar gemiddeld genomen positiever over hun eigen portemonnee dan drie jaar eerder. In 2013 was nog 68 procent van de Nederlanders tevreden over hun huidige financiële situatie en zag 40 procent de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Vooral 25- tot 35-jarigen en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond zijn optimistischer geworden over hun eigen financiën, hoewel die laatste groep nog wel minder tevreden is dan gemiddeld.

Positiever

De resultaten zijn onderdeel van een breder onderzoek van het CBS naar twaalf aspecten op het gebied van persoonlijk welzijn. Naast financiën zijn onder meer carrière, gezondheid, overheid en woonomgeving onderzocht.

Nederlanders waren vorig jaar weliswaar positiever over losse aspecten van hun leven, maar met hun leven als geheel zijn ze net zo tevreden als in 2013. Ze gaven hun leven zowel drie jaar geleden als vorig jaar als rapportcijfer gemiddeld een 7,5.

Lees meer over:
Tip de redactie