Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Oudere werkzoekenden

Oudere werkloze krijgt weer drie jaar WW-uitkering

Ouderen die werkloos zijn, krijgen weer drie jaar lang een WW-uitkering. Vakbonden en werkgevers hebben het groene licht gekregen van het kabinet om dit door te voeren.
Door NU.nl

Het ministerie van Sociale Zaken heeft een bericht van de Volkskrant hierover bevestigd. Hiermee wordt een eerdere maatregel weer ongedaan gemaakt. Begin juni wordt naar verwachting formeel ingestemd met de maatregel. 

Volgens de woordvoerder gaat het om een uitwerking van het sociaal akkoord die nu pas verder wordt uitgevoerd, omdat het om complexe materie gaat.

Om de maatregel te financieren, gaan werknemers extra premie betalen via een nieuw fonds, die via cao's worden opgericht. Dit zou maximaal 0,2 procent van het brutosalaris kosten.

Omgerekend is dat bij een modaal salaris van 34.000 euro ongeveer 70 euro. Als het fonds meer moet uitkeren, kan het bedrag oplopen tot 200 euro per jaar.

Volgens de krant is het de eerste keer dat een kabinet meewerkt aan het schrappen van een eerder besparing op sociale uitkeringen.

CNV

"Het ministerie zet de deur open voor reparatie van de ww. Dat is een stap in de goede richting", reageert CNV-voorzitter Maurice Limmen. "Nu is het aan werkgevers om hiermee met ons aan de slag te gaan."

"De reparatie vloeit voort uit een afspraak die wij hebben gemaakt in het sociaal akkoord. Dat het ministerie de weg vrij maakt om dit in de cao's te regelen is een belangrijk signaal aan de werkgevers", aldus Limmen.


Lees meer over:

WW

Aanbevolen artikelen