Ruim honderdduizend mensen hebben zich tot nu toe aangemeld voor de gratis trekking van de Staatsloterij voor gedupeerde spelers.

Dat meldt een woordvoerder van het kansspelbedrijf dinsdagmiddag.

De speciale trekking op 27 mei is onderdeel van een overeenkomst die de Staatsloterij heeft gesloten met de Stichting Staatsloterijschadeclaim.

De Staatsloterij vermeldde tussen 2000 en 2008 niet dat ook niet-verkochte loten aan trekkingen meededen. Daardoor konden prijzen vallen op loten die niet waren verkocht. Hierdoor waren de winkansen kleiner dan gedacht.

De overeenkomst werd maandag bekendgemaakt en sindsdien stromen de aanmeldingen binnen. ''Het zijn er meer dan verwacht'', laat de woordvoerder weten. Mensen kunnen afhankelijk van hun bewijsstukken tot vier gratis loten krijgen. ''Iemand is al op de proppen gekomen met een lot uit 2004'', aldus de woordvoerder.

Alleen mensen die ten tijde van de Koninginnedagtrekking in 2008 tenminste achttien jaar oud waren, komen in aanmerking. Ook moeten ze een geldig e-mailadres hebben waarmee ze hun aanmelding kunnen bevestigen.