Vermogensbeheerder Van Lanschot maakt zich geen zorgen over een eventuele gang naar de rechter door een groep ontevreden voormalige klanten.

Dat laat de bank voor vermogende klanten maandag weten in reactie op een advertentie van een claimstichting in De Telegraaf op zaterdag. Daarin worden gedupeerde klanten opgeroepen zich te verenigen.

Een onbekend deel van een ''paar honderd" klanten is boos, omdat hun leningen in 2015 aan een andere partij zijn doorverkocht, stelt een woordvoerder van Van Lanschot. Volgens de bank gaat het om een portefeuille van niet-presterende leningen ter waarde van 400 miljoen euro.

Gelegenheid

Van Lanschot zegt dat de verkoop van de portefeuille aan investeringsmaatschappij  Promontoria strookt met de voorwaarden en dat klanten voldoende gelegenheid hebben gehad om zelf over te stappen.

"De verwijten aan ons adres door de Stichting Tegen Klantendumping door Van Lanschot houden geen stand." Enkele individuele rechtszaken over de kwestie zijn door de bank gewonnen.

Geen mededelingen

De stichting doet nog geen mededelingen over de hoogte van de eventuele claim en het aantal aangemelde gedupeerden, laat bestuursvoorzitter Jaap Koelewijn van de stichting weten.

De hoogleraar corporate finance aan Nyenrode Business Universiteit spreekt voorzichtig van ''enige vorm van schade" door onder meer een aanzienlijk hogere rente en liquideringskosten na de overdracht.