ABN Amro MeesPierson verlaagt instapgrens naar 500.000 euro

ABN Amro MeesPierson verlaagt dit najaar de instapgrens voor klanten naar 500.000 euro. Dat maakt de vermogensbeheerder vrijdag bekend.

Voorheen moesten particulieren nog minimaal 1 miljoen euro vrij aan belegbaar vermogen hebben om in aanmerking te komen voor private banking.

Met het verlagen van de toelatingseis kunnen ongeveer tienduizend bestaande klanten van ABN Amro hun vermogen laten beheren.

"We zien dat klanten met een vrij belegbaar vermogen van 500.000 euro met dezelfde soort vraagstukken te maken hebben als klanten met 1 miljoen euro of meer", stelt algemeen directeur Jos ter Avest van ABN Amro MeesPierson.

"Met het verlagen van de instapgrens komen met name ook jongere ondernemers en jongere gezinnen bij onze private bank", hoopt Ter Avest.

ABN Amro MeesPierson heeft honderd nieuwe adviseurs aangetrokken om de grotere groep klanten van dienst te kunnen zijn. Ook is de website uitgebreid en zijn de opties in een mobiele app verruimd.

Bovendien wordt het kantorennetwerk uitgebreid met nieuwe vestigingen in Amersfoort, Dordrecht, Tilburg, Bloemendaal en Oegstgeest. Op dit moment heeft MeesPierson meer dan twintig vestigingen.

Tip de redactie