PostNL mag de prijs van decemberzegels verhogen naar 65 eurocent.

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat de stijging binnen de wettelijke grenzen valt, laat ACM maandag weten.

Per 14 november gaat de prijs van 64 eurocent naar 65 eurocent. De zegels zijn bedoeld voor het verzenden van kerstkaarten tussen 24 november en 6 januari. 

De zegels zijn daarna nog steeds te gebruiken, maar moeten dan wel aangevuld worden tot het geldende postzegeltarief. Een reguliere postzegel kost dit jaar 73 eurocent.

PostNL heeft met de verhoging rekening gehouden met de verwachte hoeveelheid kerstkaarten. Het bedrijf heeft berekend hoe duur de zegels moeten zijn om de bezorging rendabel te houden. Aangezien het om een geringe stijging gaat, lijkt het erop dat er naar verwachting niet veel minder kerstkaarten zullen worden verzonden dan vorig jaar.

Bij de vorige tariefswijziging verhoogde PostNL de prijs met 5 eurocent. De keer daarvoor ging het om een stijging van 12 eurocent.

De decemberzegels van PostNL vallen onder de zogenoemde universele postdienst. De overheid wil met deze universele postdienst een toegankelijk en betaalbaar basispakket aan postdiensten waarborgen. Deze regels gelden alleen voor PostNL.