Zorgverzekeraar Anderzorg houdt de premie voor de basisverzekering gelijk.

Dat maakt de verzekeraar donderdag bekend.

Een naturapolis kost bij Anderzorg volgend jaar 93 euro per maand. De verzekeraar zet per verzekerde 135 euro aan reserves in om de premie op hetzelfde niveau te houden.

De premies van aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen dalen of blijven gelijk.

Anderzorg is een verzekeraar die kosten probeert te besparen door zoveel mogelijk via internet af te handelen. Er worden geen papieren polis of declaraties verzonden. De verzekeraar is onderdeel van Menzis. 

Menzis

Menzis meldde op dinsdag al een premiestijging van 2,75 euro per maand. Bij CZ en Zilveren Kruis gaat het om stijgingen van respectievelijk 4,45 euro en 7 euro. VGZ en Univé houden hun premie juist gelijk.

Met uitzondering van Zilveren Kruis, stijgen de premies minder hard dan het kabinet had verwacht. Het kabinet voorspelde op Prinsjesdag een gemiddelde stijging van 7 euro per maand.

Alle verzekeraars moeten uiterlijk op donderdag hun nieuwe premies hebben bekendgemaakt. Consumenten die willen overstappen, moeten voor het einde van het jaar hun huidige verzekering opzeggen. Ze hebben dan tot en met eind januari de tijd om een nieuwe verzekering te kiezen.