SNS heeft het mogelijk gemaakt om iDeal-betalingen af te ronden in een mobiele app. Ook als de klant op een pc of laptop is begonnen met online winkelen.

Dat maakt de bank donderdag bekend.

Vlak voor het afrekenen kunnen klanten van SNS met hun smartphone een QR-code scannen die op hun pc of laptop wordt getoond. De betalingsopdracht verschijnt vervolgens in de app op de telefoon.

Na het invoeren van een zelfgekozen pincode, kan het product of de dienst in de mobiele app worden afgerekend.

Digipas

Klanten hoeven voortaan geen speciaal apparaat, in het geval van SNS de digipas, meer te gebruiken om iDeal-betalingen te doen.

Dit geldt ook voor mensen die op hun smartphone of tablet online aankopen via iDeal willen afrekenen. De betalingsopdracht wordt automatisch in de mobiele app geopend en kan daarbinnen worden afgerond. Ook daarvoor is alleen de zelfgekozen pincode nodig.

Veiligheid

Volgens de bank wordt gemiddeld 60 procent van alle online betalingen via een pc of laptop afgerekend. Vandaar dat SNS zich op deze groep richt. 

De bank wil het makkelijker maken om online te winkelen, zonder dat het ten koste gaat van de veiligheid. Gebruikers kunnen zelf hun daglimiet instellen. Voor duurdere aankopen moet dan nog steeds de digipas worden gebruikt.

Klanten die de digipas gebruiken, moeten achtereenvolgens een serienummer, een pincode en een unieke code invoeren. Het blijft altijd mogelijk om toch voor dit apparaatje te kiezen.

De vernieuwde app is sinds woensdag te gebruiken. De app is verkrijgbaar voor de besturingssystemen Android en iOs.