Meer Nederlanders zijn tevreden over hun financiële situatie vergeleken met 2013. Ook maakt men zich minder zorgen om de financiële toekomst. 

Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

71 procent van de Nederlanders zei vorig jaar tevreden te zijn met hoe ze er financieel voorstonden. In 2013 lag dit percentage op 68 procent. Gemiddeld maakt drie op de tien Nederlanders zich "vaak" zorgen over de financiële toekomst. 

Tussen bevolkingsgroepen is er nog wel veel verschil. Zo maken vooral alleenstaande ouders zich zorgen over de financiën. Bijna de helft van de alleenstaanden met kinderen ziet de financiële toekomst somber in, ze zijn vaker ontevreden over de eigen financiële situatie en ze maken zich meer dan gemiddeld zorgen om baanverlies. 

Inkomen 

Samenwonende Nederlanders zeggen zich het minst zorgen te maken over de financiële toekomst. Zo'n 27,7 procent geeft aan zich vaak zorgen te maken. 

Het CBS geeft aan dat het verschil tussen de bevolkingsgroepen natuurlijk ontstaat door een verschil in inkomen, maar zelfs als hiervoor wordt gecorrigeerd blijken alleenstaande ouders nog steeds negatiever gestemd. En ook van de mensen met een hoog inkomen ervaart een groot deel, 45 procent, zorgen over de financiële toekomst.

Tevredenheid financiële positie

Bron: CBS© NU.nl/Jerry Vermanen