Miljonairs zijn guller dan eerder werd aangenomen. Dat stellen onderzoekers van Universiteit Maastricht (UM).

De resultaten van hun onderzoek zijn maandag verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the National Acadamy of Sciences (PNAS).

Ruim zeshonderd miljonairs deden mee aan een experiment waarbij ze 100 euro konden weggeven aan mensen uit verschillende inkomensgroepen. Een deel van de groep had daarbij contact met de ontvanger.

Volgens de wetenschappers is het de eerste keer dat het experiment is uitgevoerd met echte miljonairs die ook daadwerkelijk geld hebben uitgedeeld.

Miljonairs hebben gemiddeld 71,40 euro weggegeven aan mensen met een laag inkomen. Bijna 46 procent van de miljonairs die aan lage inkomensgroepen mochten schenken, heeft het hele bedrag gedoneerd. 

Uit een analyse van ruim honderd vergelijkbare studies met bijvoorbeeld studenten en ceo's, kwam juist een ander beeld naar voren. De gemiddelde schenking zou met 28,40 euro een stuk lager uitvallen en ook is de groep die alles weggeeft kleiner (5,4 procent).

De onderzoekers van UM stellen dat miljonairs dus meer geven dan op basis van eerdere onderzoeken werd aangenomen.

Gierige rijken

"Dit gaat in tegen het beeld dat mensen vaak hebben van 'gierige rijken'", aldus de wetenschappers. Hoeveel mensen doneren, hangt mede af van het inkomen van de ontvanger.

In het experiment was er ook een groep miljonairs die geld kon geven aan andere miljonairs. Zij doneerden aanmerkelijk minder (49,61 euro) dan de groep die geld schonk aan mensen met een laag inkomen.

Verder blijkt uit de studie dat het ook uitmaakt of de ontvanger met een laag inkomen zelf een rol krijgt. Sommige ontvangers bepaalden zelf of ze het geboden bedrag wilden aannemen. Daarmee kwam de gever in een onderhandelingspositie terecht. En dat heeft "grote gevolgen" voor het geefgedrag.

Gezichtsverlies

"Men zou verwachten dat hij of zij een hoger bod doet om de kans op afwijzing van het bod door de ontvanger, en dus gezichtsverlies, te minimaliseren. Echter, tegen de verwachtingen in maakt zijn onderhandelingspositie de gever juist minder gul."

In een situatie waarbij de ontvanger onredelijk gedrag van de gever kan afstraffen, is de miljonair dus geneigd minder te geven.

De onderzoekers zeggen dat onder meer goededoelenstichtingen daarvan kunnen leren. Omdat miljonairs geneigd zijn meer te geven aan ontvangers zonder inspraak, kunnen goededoelenstichtingen beter geen minimumbedrag voor een schenking noemen.