Zes op de tien Nederlanders hebben zorgen over de financiële toekomst. Ruim de helft van deze groep heeft er zelfs veel zorgen over.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag op basis van gegevens uit 2013.

Van de kwart met het minste inkomen, maakt 40 procent zich veel zorgen over de toekomst. En bijna 29 procent heeft enige zorgen. 

Ook mensen met hoge inkomens zijn bezorgd over hun financiële toekomst. Dit kan volgens het CBS te maken hebben met het feit dat zij doorgaans hogere vaste lasten hebben. Hun schulden kunnen bij een verlies van inkomen snel oplopen.

Bijna een kwart van de mensen in de groep die het meest verdient, heeft veel zorgen. En 24,9 procent is daar een beetje bezorgd over. Voor ruim de helft van deze inkomensgroep geldt dit dus niet.

Tevreden

Toch blijkt ruim twee derde tevreden (68,3 procent) te zijn over de eigen inkomenspositie. Van de ondervraagden beoordeelt ruim 22 procent de eigen financiën als neutraal. En een kleine 10 procent is er ontevreden over.

Van de kwart die het meest verdient, is 85,6 procent tevreden met de eigen inkomenspositie. Onder de groep met het laagste inkomen, is slechts 46,2 procent tevreden.