ABN Amro gaat nog dit jaar 2,4 miljoen extra betaalpassen vervangen door nieuwe passen waarmee contactloos betaald kan worden.

Dat laat de bank woensdag weten.

Voor het einde van 2015 moeten alle particuliere klanten van ABN AMRO gebruik kunnen maken van contactloos betalen. Hiermee kunnen bedragen van 25 euro of lager betaald worden door de bankpas kort tegen de betaalterminal te houden. Dit werkt via een nfc-chip in de pas die communiceert met de terminal.

ABN Amro meldt dat er tot op heden al 2,3 miljoen nieuwe passen zijn uitgegeven aan klanten. Volgens de directeur particulier betalen wordt de optie ook steeds populairder; de bank ziet maandelijks een verdubbeling van het aantal transacties die via contactloos betalen worden afgehandeld.

Andere banken

Ook ING en Rabobank bieden contactloos betalen via hun nieuwe pinpas. SNS Bank is in maart begonnen met het gereed maken van passen om contactloos betalen mogelijk te maken. De bank verwacht dat voor de zomer alle passen zijn omgeruild.

Het maximale bedrag per transactie ligt momenteel op 25 euro. Ook geldt er een limiet van 50 euro bij achtereenvolgende contactloze betalingen.

Als die grens wordt overschreden, moet een klant alsnog zijn pincode invoeren. Pas daarna kan weer contactloos betaald worden.