De uitspraak van het Europees Hof van Justitie verandert niets aan de standpunten van Nationale-Nederlanden (NN) ten aanzien van de woekerpolisaffaire.

Dat liet de verzekeraar woensdag in een reactie weten. 

Volgens NN bevestigt het vonnis dat bovenop Europese regels voor de informatievoorziening aan klanten met een levensverzekering, alleen aanvullende normen mogen gelden die duidelijk omschreven staan in nationale wetgeving. Bij de ongeschreven fatsoensregels waar de klager zich op beriep, is dat volgens het bedrijf niet het geval.

NN meent dat het zich altijd heeft gehouden aan de Nederlandse wet, en vindt dat aanvullende eisen aan de informatievoorziening niet met terugwerkende kracht kunnen worden opgelegd. De verzekeraar blijft naar eigen zeggen actief klanten met een omstreden beleggingsverzekering benaderen om tot een passende oplossing te komen.

Het Verbond van Verzekeraars ziet geen aanleiding te reageren op de uitspraak van de Europese rechter. De brancheorganisatie verwijst naar de reactie die verzekeraar Nationale-Nederlanden al gaf.

Dit moet u weten over woekerpolissen