Particulieren die voor 27 maart belastingaangifte hebben gedaan, moeten in sommige gevallen hun definitieve aanslag extra goed controleren.

Daarvoor waarschuwt de Belastingdienst.

De online aangifte is in maart namelijk meerdere keren aangepast. De fiscus heeft er een aantal onvolkomenheden uitgehaald.

Dit kan in specifieke gevallen invloed hebben op de uitkomst van de aangifte. Als die niet klopt, zal de fiscus de aangifte verbeteren en zorgen voor een goede definitieve aanslag. De fiscus raadt deze groep aan de definitieve aanslag straks goed te controleren.

Particulieren kunnen ook hun eerder ingevulde online aangifte aanpassen en opnieuw verzenden. Zij weten dan eerder welk bedrag ze moeten terugbetalen of terug zullen krijgen.

Hypotheekrenteaftrek

Het gaat onder meer om particulieren die hun woning tijdelijk in 2014 hebben verhuurd en daarna weer onbewoond te koop hebben gezet. Zij mogen over de periode dat het pand leegstond hypotheekrente aftrekken. Dit konden ze voor 27 maart niet goed in de online aangifte aangeven.

Tot 20 maart ging het in de online aangifte ook niet helemaal goed met de restschuld van mensen die geen eigen woning meer hebben. Verder is in sommige gevallen de berekening van het eigenwoningforfait niet juist.

Ook mensen met een inkomen uit Duitsland of België moeten extra opletten. In de online aangifte was het eerder niet duidelijk hoe zij de vragen hierover moesten invullen. Daarnaast kan automatisch ten onrechte zijn aangevinkt dat iemand een kapitaalverzekering heeft.

Fouten

Verder zaten er in de online aangifte ook fouten over beleggingen in het buitenland, de inkomensafhankelijke combinatiekorting, de aftrekpost voor het levensonderhoud van kinderen, de ouderentoeslag en de drempel voor zorgkosten.

De fiscus heeft de onvolkomenheden op een rij gezet. "Wij hebben de online aangifte zorgvuldig samengesteld. Toch is na het live gaan nog een aantal aanpassingen gedaan", verklaart de fiscus.

Overigens hebben de meeste mensen die hun online aangifte al hebben ingevuld, wel een goede uitkomst gekregen.

Particulieren hebben nog tot 1 mei om hun aangifte over 2014 in te vullen.

Zes aftrekposten die u geld kunnen opleveren bij de belastingaangifte | Dossier Belastingaangifte

Belastingtips voor particulieren | Belastingtips voor ondernemers