Autoriteit Consument & Markt (ACM) raadt consumenten af bestellingen te doen via de webwinkel Combiwebshop. De kans bestaat dat hun bestelde producten niet geleverd worden.

ACM baseert zich op tientallen meldingen over de in Woudenberg gevestigde webshop.

De toezichthouder heeft "een redelijk vermoeden dat Combiwebshop bestelde producten niet levert en daarmee regels van het consumentenrecht overtreedt". Met de waarschuwing wil ACM voorkomen dat meer consumenten worden gedupeerd.

Het bedrijf biedt met name computers en consumentenelektronica aan. Consumenten plaatsten er een bestelling, betaalden het volledige bedrag vooruit, maar kregen vervolgens hun bestelde artikelen niet. Het gaat daarbij vaak om aankopen van honderden euro's, aldus de toezichthouder.

Problemen

De webwinkel zou zijn klanten onlangs hebben geïnformeerd over financiële problemen. Daardoor zou het bedrijf de bestelde producten niet kunnen leveren.

De koopovereenkomst kan dan worden ontbonden. Het aankoopbedrag moet dan binnen veertien dagen teruggestort worden. Maar het lukt Combiwebshop naar eigen zeggen niet om de consumenten binnen de wettelijke termijn terug te betalen.

ACM benadrukt dat de webwinkel nog steeds online is en dat niet wordt gemeld dat er leverings- en betalingsproblemen zijn. Het bedrijf is overigens niet bereikbaar per telefoon. En e-mails blijven onbeantwoord.