Rabobank lanceert app voor betalen met mobiel

De Rabobank maakt het voor sommige klanten vanaf woensdag mogelijk om te betalen met een smartphone. Eigenaren van een Samsung Galaxy S4 en Note 3 kunnen de app Rabo Wallet gebruiken.

De app gebruikt de nfc-chip in de telefoon om af te rekenen op de ruim 60.000 betaalpunten in Nederland die dat op dit moment ondersteunen. Ook in het buitenland werkt de betaalmethode.

In feite werkt Rabo Wallet hetzelfde als de contactloze betaalpassen die andere banken al enige tijd aanbieden. Voor betalingen onder de 25 euro kan zonder pincode worden afgerekend, maar voor hogere bedragen moet nog wel een code worden ingetoetst.

Dat kan al vooraf, zodat alsnog sneller kan worden afgerekend. In de Rabo Wallet is bovendien het saldo van de gebruiker te zien, en kunnen klantenkaarten worden ingescand. Op basis van hun locatie kunnen gebruikers ervoor kiezen om aanbiedingen te bekijken.

Smartphones

In de toekomst wil de Rabobank zijn app op meer toestellen beschikbaar maken. Welke smartphones als eerst aan de beurt zijn en op welke termijn is niet bekend.

iPhones ondersteunen de betaalmethode van de Rabobank in ieder geval niet. Apple ontwikkelde wel de eigen techniek Apple Pay, die nog niet in Nederland beschikbaar is. Eerder stelde de Rabobank ook brood te zien in deelname aan dit systeem.

Rabo Wallet is te downloaden uit Google Play.

Lees meer over:
Tip de redactie