Er zijn in 2015 al negen inwoners van Nederland miljonair geworden door in de Staatsloterij te winnen. Dit komt mede doordat de Jackpot dit jaar al twee keer is gevallen.

''Ik heb nog nooit meegemaakt dat we al zo vroeg in het jaar zo veel spelers miljonair hebben kunnen maken'', aldus Arjan van 't Veer, prijswinnaarbegeleider van de Staatsloterij, woensdag.

Bij de trekking van 10 januari werden al zeven spelers in één klap (multi)miljonair. Toen viel de Jackpot van 30,3 miljoen op vijf 1/5e Staatsloten, waardoor vijf spelers een bedrag van ruim 6 miljoen euro ontvingen. Twee spelers wonnen daarnaast een prijs van 1 miljoen euro.

Op 10 februari viel de Jackpot voor de tweede keer. Het winnende Staatslot is verkocht in de provincie Noord-Holland en de winnaar krijgt 7,5 miljoen euro belastingvrij uitgekeerd. Daarnaast won een speler uit Barneveld een prijs van 1 miljoen euro.

De Staatsloterij werd onlangs op de vingers getikt door de Hoge Raad. Die bepaalde dat de Staatsloterij zich in de periode van 2000 tot 2008 schuldig heeft gemaakt aan misleiding.

De loterij deed onder meer misleidende mededelingen over winkansen, het aantal gewonnen prijzen en de hoogte daarvan. De zaak tegen de Staatsloterij werd aangespannen door Loterijverlies.