Wintersporters die met de auto naar de sneeuw gaan, doen er verstandig aan dit niet met een volle tank te doen. Nederland blijft het duurste brandstofland in Europa, ondanks de stevige prijsdalingen aan de pomp.

Dat maakte het consumentencollectief UnitedConsumers woensdag bekend.

Gemiddeld ligt de benzineprijs in populaire wintersportgebieden als Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk ruim 20 procent lager. Diesel en en LPG zijn in deze gebieden zo’n 10 procent goedkoper dan in eigen land.

''Door de halvering van ruwe olieprijzen is niet alleen de pomprijs in Nederland fors gedaald. Ook in de rest van Europa dalen de prijzen aan de pomp mee'', zegt Paul van Selms van UnitedConsumers.

Besparen

Automobilisten die slim tanken kunnen volgens Van Selms tot 50 euro besparen tijdens de vakantie.

''Bij het oversteken van grenzen in Europa kan nog even tanken, voor of na de grens, zo’n 10 euro voordeel opleveren. Bij vier keer tanken kan dat oplopen tot tientallen euro’s, ofwel een of twee gratis rondjes tijdens de apres ski'', zegt de brandstofdeskundige.

Dat benzine bij ons duurder is vergeleken met veel andere Europese landen komt vooral doordat Nederland de hoogste accijnzen heft op deze brandstof.

Dit moet u weten over de dalende olieprijs | Bekijk de actuele brandstofprijzen | Bekijk de actuele olieprijs