De prijzen van sinterklaascadeaus kunnen online erg uiteen lopen. Een artikel kan bij de ene webwinkel anderhalf keer duurder zijn dan bij een andere aanbieder.

Dat stelt Beslist.nl op basis van een eigen prijsvergelijking.

De site stelde een lijst van tien cadeaus samen en vergeleek op donderdag de prijzen van dezelfde artikelen bij vijf verschillende webwinkels.

Gemiddeld kosten de producten bij de duurste aanbieder een derde meer dan bij de voordeligste webwinkel. Voor alle tien cadeaus is de koper gemiddeld bijna 560 euro kwijt.

De consument die de beste aanbiedingen vindt, is ruim 151 euro goedkoper uit dan iemand die telkens de hoogste prijs voor alle artikelen betaalt.

Poppenwieg

Het prijsverschil is het grootst bij een poppenwieg van het merk Nuneco. Bij de prijzigste webwinkel is de wieg 59,99 euro en bij de goedkoopste aanbieder 39,95 euro. Dit product is bij de eerst genoemde verkoper dus anderhalf keer zo duur.

Op de tweede plek volgt het spel Wie is het?. De voordeligste webwinkel biedt dit spel aan voor 16,99 euro. Bij de duurste concurrent ligt die prijs 41 procent hoger (23,99 euro).

Furby

De prijs voor de Furby Boom varieert van 64,99 euro tot 89,99 euro. De elektronische knuffel is in het laatstgenoemde geval 38 procent duurder.

Het Playstationspel Fifa 15 verschilt het minst in prijs. Dat spel kan online voor 54,99 euro tot 62,99 euro aangeschaft worden. Het hoogste aanbod is bijna 15 procent duurder dan het goedkoopste.

Donderdag waarschuwde de Consumentenbond voor nepaanbiedingen bij webwinkels. De geboden kortingen kloppen vaak niet, omdat de genoemde oorspronkelijke prijs nooit eerder is gerekend.