Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
staatsloterij

'Staatsloterij houdt kleinere winkans stil'

De winkans in de Staatsloterij is sinds deze maand kleiner geworden, en de Staatsloterij heeft daar niet open over gecommuniceerd. 
Door ANP/NU.nl

Dat stelt de Consumentenbond woensdag.

''Wij vinden dat de Staatsloterij hun lotenkopers en vaste spelers actief op de hoogte moet brengen. Bijvoorbeeld via een advertentie, een e-mail of via een website'', zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. ''Alleen zo kunnen zij een afgewogen keuze maken om wel of niet mee te spelen.''

De winkans is volgens de Consumentenbond gedaald van 51,9 naar 50,1 procent. Deelnemers winnen niets meer als van hun lotnummer de laatste vier, drie of twee eindcijfers goed zijn, op een tweecijferig 'geluksgetal' na. Het aantal prijzen van 100 euro is wel toegenomen.

Een woordvoerder van de Staatsloterij laat aan NU.nl weten dat de loterij niet het idee had dat ze meer hadden moeten communiceren. "Het is op de site gecommuniceerd en aan retailers en verkooppunten doorgegeven. Maar als de klant dit aangeeft, zullen we bij toekomstige wijzigingen hier rekening mee houden."

Verder laat hij weten dat de kans op een prijs is verlaagd, maar de kans op een hogere prijs juist is verhoogd. "Klanten hebben aangegeven dat ze niet zitten te wachten op prijzen van 5 of 10 euro. Ze willen meer kans maken op prijzen van 100 tot 1.000 euro en daarboven. De wijzigingen zijn gemaakt naar de wensen van de klant."


Lees meer over:

Staatsloterij

Aanbevolen artikelen