De mensen die zaterdag vanwege Open Huizen Dag hun deuren openden, hebben gezamelijk zo'n 150.000 bezoeken gekregen. 

Volgens makelaarsorganisatie NVM zijn dat er tienduizend meer dan in april, toen er ook een Open Huizen Dag was.

Geïnteresseerden konden zaterdag in korte tijd veel huizen bekijken zonder eerst een afspraak te hoeven maken. Zo'n 47.000 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiële kopers.

Daarvan kreeg ongeveer 1 op de 5 geen bezoek, bij anderen was het juist een komen en gaan van kijkers. Die huizen hebben volgens NVM-voorzitter Ger Hukker vaak een ''goede prijs-kwaliteitsverhouding''.

Proefabonnement

Nu de woningmarkt weer aantrekt, probeerden de makelaars overigens alles uit de kast te trekken om mensen te verleiden op huizenjacht te gaan. Iedereen die zaterdag een huis bezocht, kon een gratis proefabonnement op een krant krijgen. Bovendien stond er, dankzij een samenwerking met Multivlaai en de Rabobank, in veel huizen taart klaar.

Volgens de makelaars is het momenteel erg aantrekkelijk om een huis te kopen. ''Het is een goed moment om in te stappen, de hypotheekrente staat laag, er is een groot aanbod van te koop staande woningen en de huizenprijzen zijn relatief nog steeds laag'', benadrukt Roeland Kimman van de NVM.

Open Huizen Dag geen garantie voor verkoop, maar het helpt wel | Vijf dingen die u moet weten over het kopen van een huis