Ondanks verscheidene weken van mooi, warm weer kunnen strandtenthouders nog niet spreken van een geslaagd zomerseizoen.

 De paviljoens aan zee zitten nog niet zo vol als gewenst en de bezoekers die wel komen bestellen aanzienlijk minder dan een paar jaar geleden. Dat zegt voorzitter Paul Zonneveld van branchevereniging NVSN maandag.

"Het leek mooier dan het in werkelijkheid was", zo stelt Zonneveld. Hij schrijft die de ondermaatse resultaten toe aan het nog altijd zwakke economische klimaat.

De strandbezoekers die wel aanschuiven, bestellen bovendien minder dan in de jaren voorafgaand aan de economische crisis, zegt Zonneveld.

"De consumptie valt tegen en daardoor is de omzet een stuk minder", weet hij. De uitgaven blijven daarentegen even hoog of zelfs hoger, mede omdat de kosten van een gemeentelijke vergunning wel blijven stijgen.

Geslaagd

Toch is het voor de uitbaters van strandtenten nog haalbaar om een geslaagd seizoen te draaien, denkt de voorman van de Nederlandse Vereniging Strandexploitanten Noordzee-strand.

"Zes weken mooi weer is normaal gesproken gewoon goed", licht hij toe. "We zitten nu ongeveer op een week of vier, waarvan je kunt zeggen dat ze echt geslaagd zijn".