Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ageas, Fortis

Consumentenclaim start procedure tegen Fortis

Belangenorganisatie Consumentenclaim start een massaclaim tegen Ageas, het voormalige Fortis, naar aanleiding van een uitspraak van het gerechtshof van Amsterdam.
Door NU.nl

Dit meldt Consumentenclaim vrijdag aan NU.nl

Het gerechtshof bepaalde afgelopen dinsdag dat aandeelhouders van het voormalige Fortis recht hebben op een vergoeding van het Belgische Ageas.

De bank moet opdraaien voor de schade die beleggers hebben geleden toen Fortis in 2008 werd gered met staatssteun.

Opsteker

"De uitspraak van het gerechtshof is een enorme opsteker voor beleggers", aldus Stef Smit, directeur van Consumentenclaim.

"Hoewel Ageas heeft aangekondigd in beroep te gaan, zien wij goede mogelijkheden voor een succesvolle claim. Dit blijkt ook uit de reserveringen die Ageas inmiddels heeft gedaan voor een mogelijke compensatie."

Consumentenclaim is één van de laatste organisaties die een claim begint tegen Ageas. Eerder zijn FortisEffect, het Belgische Deminor en de Vereniging Effectenbezitters (VEB) al claims gestart tegen de verzekeraar.

Twijfels

"Er zijn best wel wat twijfels geweest over de claim", legt Smit uit op de vraag waarom de stichting nu een claim start. "Vanaf 2012 zijn we de claim nauwlettend gaan volgen."

Adriaan de Gier van stichting FortisEffect, die de zaak tegen Fortis en de Nederlandse staat aanhangig maakte, schatte afgelopen dinsdag dat de schade voor de Fortis-beleggers minstens 200 miljoen euro bedraagt, hoewel het zou kunnen oplopen tot miljarden euro's.


Lees meer over:

ageasfortis

Aanbevolen artikelen