SNS Bank heeft de beste betaalrekening op basis van prijs en flexibiliteit, zo meldt onderzoeksbureau MoneyView.

MoneyView heeft veertien betaalrekeningen vergeleken op basis van de jaarlijkse standaardkosten, kosten voor een tweede bankpas, debet- en creditrente en de kosten van een creditcard.

Daarnaast is gekeken naar de mogelijkheid om contant geld te storten, mobiel te bankieren, online budgettering en creditrente.

ASN Bank was vorig jaar de voordeligste rekening, maar zij hebben de jaarlijkse kosten verhoogd en de creditrente verlaagd. SNS Bank heeft de tarieven niet veranderd, waardoor deze bank het scherpst geprijsd is. Beide banken zijn dochterondernemingen van SNS Reaal.

Flexibiliteit

ABN Amro won vorig jaar nog op het gebied van flexibiliteit, maar door het verdwijnen van de mogelijkheid van online budgettering wint SNS Bank dit jaar.

De beste jeugd- en studentenbetaalrekening is de ING studentenrekening. MoneyView heeft hij de beoordeling niet gekeken naar de prijs, aangezien er niet of nauwelijks kosten in rekening worden gebracht. Wel zijn de rekeningen vergeleken op de mogelijkheid van mobiel bankieren, rood staan, creditcard aanvragen en creditrente.

'Bank heeft meer aandacht voor zzp'er'