SNS Bank en ASN Bank hebben woensdag de spaarrente verlaagd van 1,6 naar 1,5 procent. Nationale Nederlanden heeft aangekondigd vrijdag de rente op de spaarrekening aan te passen van 1,7 naar 1,65 procent.

Vorige week zakte de spaarrente op rekeningen van ING, Zwitserleven en Moneyou.

Een week eerder daalde de rente op spaarrekeningen van Rabobank, Robeco, Ohra en Delta Lloyd. Zij waren de eerste banken in de nieuwe golf van renteverlagingen.

Knab geeft met 1,75 procent vooralsnog de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening.

De renteverlagingen zijn extra zuur voor spaarders die meer dan 21.139 euro per persoon op hun bankrekening hebben staan. Zij betalen 30 procent belasting over een fictief rendement van 4 procent, wat neerkomt op 1,2 procent vermogensrendementsheffing.

ECB

Toen de Europese Centrale Bank (ECB) in juni de rente verlaagde, was de verwachting dat de hypotheek- en spaarrente mogelijk iets zouden dalen. Sindsdien hebben diverse banken hun rentes verlaagd.

Ook de gemiddelde hypotheekrente is verder gedaald, elke week worden nieuwe laagterecords gebroken. Afgelopen week daalde alleen de hypotheekrente voor tien en twintig jaar vast naar respectievelijk 3,55 en 4,36 procent.

Spaar - en hypotheekrentes blijven dalen | 'SNS heeft beste betaalrekening'