Ruim drie kwart van de Nederlanders heeft een reisverzekering, waarvan 83 procent een doorlopende verzekering. Een deel van deze verzekerden is waarschijnlijk goedkoper uit met de kortlopende variant.

Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsinstantie Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars.

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger bij meerdere vakanties in een jaar of een vakantie die langer dan drie weken duurt.

Bijna 30 procent van de Nederlanders zegt een keer per jaar op vakantie te gaan. Ook zij hebben vaker een doorlopende dan een kortlopende verzekering, 74 versus 26 procent. Zij kunnen goedkoper uit zijn met een verzekering die alleen geldt voor de vakantieperiode.

Ruim de helft van de Nederlanders heeft naast de reisverzekering een annuleringsverzekering, 71 procent heeft de doorlopende variant.

Dekking

Dekking voor onvoorziene kosten bij bijvoorbeeld een ongeval is de belangrijkste reden voor Nederlanders om een reisverzekering af te sluiten. Daarnaast wordt het verzekeren van bagage genoemd.

Drie kwart neemt een smartphone mee op vakantie, bijna 70 procent een fotocamera. Bijna de helft van de Nederlanders stopt een tablet in zijn vakantietas en iets meer dan een kwart een laptop.

Nederlanders die een annuleringsverzekering afsluiten doen dit vooral om eventuele annuleringskosten bij ziekte of overlijden van een vakantieganger of familielid te dekken.

Keuze

Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars lanceren donderdag gezamenlijk een tool die de consument moet helpen met het kiezen van een reisverzekering.

Vul de keuzehulp in op NUgeld.nl