Mensen die hun belastingaangifte doen, lijken fors meer gebruik te maken van de vooraf ingevulde aangifte op de computer.

Dit formulier is inmiddels 4,5 miljoen keer gedownload, ruim 700.000 keer meer dan vorig jaar rond deze tijd. Dat liet de Belastingdienst woensdag weten.

De fiscus heeft al 5,6 miljoen belastingaangiftes over 2013 binnen. Dat zijn er 300.000 minder dan vorig jaar op dit moment, maar een woordvoerder verwacht dat het merendeel dit weekend alsnog binnenkomt.

Er loopt dit jaar ook een proef waarbij ruim 200.000 mensen hun belastingaangifte kunnen doen via een speciale app op de tablet. Deze app is nog niet zo populair, blijkt uit de meest recente cijfers van maandag. De app was tot dan toe 56.000 keer gedownload en er was 19.000 maal aangifte mee gedaan.

De app is alleen geschikt voor mensen die geen eigen woning, onderneming of bijzondere aftrekposten hebben. Er kunnen geen gegevens worden aangevuld of gewijzigd.

In totaal rekent de fiscus erop zo'n 12 miljoen aangiftes over vorig jaar te ontvangen. Aan 7,6 miljoen mensen heeft de Belastingdienst vooraf een aangiftebrief gestuurd. Zij moeten de aangifte vóór 1 april doen of ze moeten op tijd uitstel aanvragen.

Lees ook'Vooraf ingevulde aangifte niet altijd volledig''Nederlander wacht op vooraf ingevulde aangifte' Aangifte doen over 2013  | Minder belasting betalen door aftrekposten