De vooraf ingevulde aangifte is vanaf 1 maart te downloaden. Veel Nederlanders wachten tot die tijd met aangifte doen, zo blijkt uit cijfers van de Belastingdienst.

"Tot 1 maart zijn er bijna 674 duizend aangiftes binnengekomen. Na 1 maart zien we het aantal downloads oplopen naar het eind van de maand."

"In totaal verwachten we twaalf miljoen aangiften", zo vertelt Bernard Devilee, beleidsmedewerker bij de Belastingdienst, tegen NU.nl.

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van de vooraf ingevulde aangifte.

Devilee benadrukt dat de gegevens goed gecontroleerd moet worden op juistheid en volledigheid. "Als wij twijfelen aan de juistheid van de gegevens, dan plaatsen wij het niet in de vooraf ingevulde aangifte."

App

Nieuw is dat dit jaar ook aangifte kan worden gedaan met een app. Deze aangifte-app is sinds zaterdag beschikbaar voor iOS en Android.

Het betreft een proef van de Belastingdienst. De app is alleen geschikt voor mensen die geen eigen woning, onderneming of bijzondere aftrekposten hebben. Er kunnen geen gegevens worden aangevuld of gewijzigd.

Er zijn maximaal 200 duizend downloads beschikbaar. "We zitten na vier dagen op ruim 16 duizend downloads", aldus Devilee.

"Dit is een eerste versie. We kijken op basis van de ervaringen hoe we er volgend jaar mee verder gaan."

Zie ook: 'Vooraf ingevulde aangifte niet altijd volledig'

Lees meer op NUgeld.nl: Aangifte doen over 2013  | Minder belasting betalen door aftrekposten | Belastingtips voor woningeigenaren | Belastingtips voor spaarders en beleggers