Het aantal bijbanen voor studenten is voor het eerst in jaren flink gestegen. In 2013 vonden dertigduizend studenten werk via uitzendbureau Studentenwerk. Een jaar eerder ging het nog om twintigduizend studenten.

Dat meldt Spits dinsdag op basis van gegevens van Studentenwerk. 

"Door de crisis lag de instroom van starters lange tijd vrijwel stil. Gelukkig zien we weer dat het langzaam beter gaat. Jongeren kunnen steeds vaker direct na hun studie aan de slag", laat het uitzendbureau weten.

Vooral callcenters hebben meer werk voor studenten. Tegen het einde van het jaar willen veel mensen overstappen van energieleverancier of zorgverzekeraars en daarom hebben callcenters het extra druk. 

Ook bij logistieke bedrijven is er meer vraag naar studenten. In die sector is 'orderpicken' een populaire baan voor studenten geworden. Zij moeten bestellingen bij webwinkels met de hand uit het magazijn halen.

Meer behoefte

Verder was er tijdens de vakantieperiode en in december meer behoefte aan horecapersoneel, thuiszorghulpen en winkelpersoneel.

Starters op de arbeidsmarkt worden daarnaast vaker ingezet als verkoopmedewerkers in de administratieve sector en beginnende retailmanagers.

Lees meer over geldzaken op NUgeld.nl