AMSTERDAM - Het is vaak beter om geld opzij te zetten dan een aanvullende zorgverzekering te nemen.

Dat stelt directeur Arné van den Boom van Interpolis maandag. De verzekeraar kondigt maandag een samenwerking met de Rabobank aan om mensen te helpen bij het sparen voor zorgkosten. Later deze maand begint Interpolis een campagne om de spaarmogelijkheid onder de aandacht te brengen.

Consumenten doen er volgens Van den Boom goed aan hun aanvullende zorgverzekering en tandartspolis eens goed onder de loep te nemen. Veel mensen hebben volgens hem geen idee waarvoor ze zijn verzekerd, wat er onder de dekking valt en tot welk bedrag wordt uitgekeerd.

Tandartsverzekering

Als voorbeeld noemt hij maandag in het AD de uitgebreide tandartsverzekering. "Als u een keer echt iets aan uw gebit heeft, dan zult u sowieso zelf een fors bedrag moeten neertellen, want de meeste verzekeringen kennen een maximumvergoeding van 250 tot 500 euro." \

Ook wijst hij erop dat veel huishoudens al jaren honderden euro's premie betalen voor extra fysiobehandeling, zonder er ooit gebruik van te maken.

Achter de samenwerking met de Rabobank zit volgens Van den Boom geen nieuw businessmodel. "Ons doel is puur mensen bewust maken van de stijgende zorgkosten en wat ze zelf kunnen doen aan preventie." Het vertrouwen in banken en verzekeraars zou hierdoor beter moeten worden.