AMSTERDAM - Een goedkope autoverzekering heeft gemiddeld betere voorwaarden. Dit blijkt uit een onderzoek onder 45 verzekeringsmaatschappijen.

Dat meldt Verzekeringssite.nl.

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de gemiddelde kwaliteitsscore van de aangeboden dekkingen (WA, beperkt en volledig casco) tegenover de gemiddelde prijspositie van de verzekeraars te zetten kwam voornamelijk de verzekeraar Unigarant slecht uit de bus.  Goedkopere verzekeraars als Allsecur, Crisper en Onna-onna deden het juist goed.

Deze verzekeraars leveren volgens dit onderzoek een betere kwaliteit. “Het is opmerkelijk dat grote merken hun klanten nog altijd meer laten betalen voor mindere kwaliteit”, aldus Erik Hordijk, directeur van de website.

“Vooralsnog lijken dure verzekeraars volop te profiteren van voldoende klanten, maar er komt een moment waarop het een keer fout gaat.”

Uit eerder onderzoek van de vergelijkingswebsite bleek al dat de verschillen tussen autoverzekeringen in Nederland groot zijn. Premies voor de gemiddelde automobilist liggen bij sommige aanbieders drie keer hoger dan bij andere verzekeraars.